Bu yıl Oruç Ayı diğer Ramazan aylarından farklı yaşanacaktır

Değerli Veliler,

amacımız, Sizi bilgilendirmek ve Oruç Ayı’nda karşılıklı anlayış sağlayarak saygılı bir şekilde katılım sağlamamız. Olağanüstü bir durumla bu yıl, Covid-19’la mücadele etmekteyiz. Sizin de bildiğiniz gibi 24.04.2020 tarihinde Ramazan Ayı başlayıp 23.05.2020’de sona erecek. Bu yıl Oruç Ayı diğer Ramazan aylarından farklı yaşanacaktır Bu konu ile ilgili Alman Hükümeti’nin Hamburg Senatosu üzerinden ve Sağlık Bakanlığı tarafından herkesin uyması gereken bir yönergesi bulunmaktadır.

 

Bu yönergeye göre 16 Mart’tan itibaren kiliselerde, camiilerde ve sinagoglarda toplanmak yasak. Cuma namazları ve teravih namazları da bu yasaklara girmekte. Alman Hükümeti’nin yönergesine göre başka ailelerle ya da arkadaşlarınızla bir araya gelip iftar yapmaya izinli değilsiniz. Ancak evinizde aile fertlerinizle birlikte iftar yapabilirsiniz. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi kamusal yaşamda temas kısıtlanmasının mutlaka dikkate alınması konusunda Müslümanları uyarmaktadır.

Ramazan Ayı’nda birçok öğrenci ESA, MSA ve Abitur bitirme sınavlarına girecek. Eğer çocuğunuz sınav günlerinde de oruç tutmaya karar verirse, çocuğunuzun iftar sonrasından sahura kadar yeterince su içmesini, dengeli beslenmesini ve yeterince uyumasını sağlayınız. Bu olağanüstü günlerde çocuğunuzun sağlığına lütfen dikkat ediniz.

Biz de okul olarak oruç tutan öğrencilere, kararlarına saygı duyarak özellikle dikkat göstermeye özen göstereceğiz.

27 Nisan’dan itibaren okullarda ders kısmen başlayacak. Öğretmenler öğrencilerin sağlıklarına dikkat gösterip ve gerektiğinde Sizinle iletişim kuracaklar. Siz de tabii ki arzuladığınızda sınıf öğretmenine başvurabilirsiniz.

Bu konuda talep ve önerileriniz varsa, lütfen çekinmeden Esra Yenigün-Yaman (Interkulturelle Koordinatorin/ Email: esra.yeniguen-yaman@sah.hamburg.de), sınıf öğretmenlerine ya da okul müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Saygılarımla

Kathrin Wittmaack

Okul Müdürü